De zeventienjarige Erin verhuist met haar moeder van Rotterdam naar een stacaravan op de Veluwe. Na een gestrande relatie snakt haar moeder naar een nieuw begin, terwijl Erin zich lusteloos voelt en het laatste jaar op de zoveelste middelbare school vooral snel en probleemloos wil afmaken.

Maar dan ontmoet ze Alice. Alice is mooi, onafhankelijk en ze heeft alles waar Erin van droomt. Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Erin en Alice onafscheidelijk.

Dankzij Alice wordt alles beter. Voor het eerst is Erin onderdeel van een vriendengroep en haalt ze hoge cijfers. Alice krijgt altijd wat ze wil en kan soms wat verwend overkomen, maar niets lijkt een intense vriendschap in de weg te staan.

Niets, behalve de geheimen die ze voor elkaar hebben. Want Erin durft Alice niet te vertellen over haar veelbewogen verleden. En waarom liegt Alice over berichtjes die ze krijgt en kruipt zij steeds meer in haar schulp?

Waar hun laatste schooljaar begint met een broeierige zomer en de belofte van vrijheid, lijkt een allesverwoestende climax steeds onvermijdelijker. Ik wacht hier is een verhaal over vriendschap en liefde, en hoe ver je wilt gaan om beide te beschermen.

Ik wacht hier is van taal en verhaal slechts ogenschijnlijk eenduidig. Een mooie, zij het naargeestige verrassing.

NRC Handelsblad

In een boek over de vriendschap van tienermeisjes en hun perikelen op de middelbare school ontkom je bijna niet aan clichésituaties: de lange lome zomer, het suffe bijbaantje, het geroddel, de motiverende mentor, de ontmaagding. Gelukkig zorgt Boer vaak genoeg voor een verrassend knietje en is haar sterke hoofdpersonage veel te cool om cliché te zijn.

De volkskrant

Je kan het boek hier bestellen, of natuurlijk bij je lokale boekhandel.

Wil je op de hoogte blijven van wat ik nog meer maak? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!